REDSKAP FÖR UTHÅLLIGT LANTBRUK

 

Baljväxtkulturer
Weed master
Crawler
Företagsinfo

Elomestari Ab
Mäkikierintie 9
FIN-95520 Torneå, Finland

Tel. +358 40-581 8477

petri.leinonen<a> elomestari.fi

 

CRAWLER

Crawler är en självgående vagn för ogräsrensning, gallring, plantering och andra handarbeten. Arbetet sker snabbare, bekvämare och med mindre ansträngning.

Större arbetskapacitet, mer arbetsglädje
Att röra sig på fälten är det mest ansträngande arbetsskedet i plantering, gallring, ogräsrensning eller skördearbete. Med hjälp av Crawler kan Du arbeta i ergonomisk riktig och bekväm ställning och koncentrera dig på själva arbetet. Arbetsplatsen är densamma som i den svenska Drängen: välkänd av sin komfort och kvalitet. Elmotorena är tysta, kraften räcker för en eller två personer även på kuperade fält.
 


 Teknisk data:
- konstruktion av       galvaniserat stål
- 12 V elmotor i varje hjul
- hastigheten (0-400 m/h) steglöst med fotpedal (höger fot)
- styrning med vänster fot
- 6-10 timmar arbetstid med en laddning (60 Ah bilackumulator)
- steglös justering av spårvidd 70-170 (-280) cm
- markfrigång 190-350 mm, vid behov högre
- arbetsplatsen är mångsidigt justerbar för 155-195 cm långa personer
- lådhållare ingår
- vikt utan ackumulator 90 kg
- tillbehör: extra arbetsplats
- även specialmodell för växthus

PRISEN (SEK/euro)         utan moms., SEK priser fritt i Haparanda, europriser fritt vid vår verkstad i Kukkola, Torneå)

Crawler (en arbetsplats) 46100 Skr / 4610 €
- extra arbetsplats 11300 Skr /1130 €

 

 

 

Specialmodellen av Crawler har visat sina fördelar i produktion av täckrotskogsplantor i växthus. Handrensning av ogräs sker 5-8 gånger snabbare än tidigare. Arbetsergonomin är också tydligt bättre, alltså mindre sjukledigheter.

Växthusmodellen är avsädd för två personer. Maskinen väger bara 200-300 kg och med hjälp av extra transporthjul (som ingår i modellen) kan den lätt flyttas inom eller mellan växthus.

I breda modeller är justeringen av spårvidd med givna tvärbalkar begränsad. Därför byggs balkarna separat för varje bredd. Behövs det flera olika bredder på en plantskola, är det lätt att byta balkarna - samma arbetsplatser och ramar kan utnyttjas. Den bredaste modell vi hittills har byggt är 12 m bred.

Bättre lönsamhet
Crawler förbättrar arbetseffektiviteten på två sätt. Själva arbetet sker snabbare p.g.a. bättre arbetsställning. Även viktigare är effektiviten på eftermiddagen, efter flera timmars arbete: man orkar arbeta med samma takt. Ingen slit på kroppen, men effektivt arbete genom hela dagen.

Även för samägo
Eftersom Crawler passar till så många olika arbeten, kan den användas hela sommaren. Crawler är lätt att transportera och kan därför utnyttjas på flera gårdar, där arbetssesongena kompletterar varandra. Crawler är lätt att köra på en släpvagn och inom fem minuter kan man packa Crawler in i en bil utan verktyg.

 

Vi har gjort en video, som visar  Weed Master och Crawler! 14 min video visar ogräsbekämpningstekniker i ekologisk grönsaksodling, samt handrensning och skördearbetena med Crawler. The video is tillgänglig som CD. CD passar även i  DVD-spelare och alla Windows-datorer 98 eller nyare, MediaPlayer software). Teksten(ljud) är tyvärr på finska. Om Du är interessar,CDt can vi skicka fritt. Eller Du kan nedladda den från wetransfer.com, efter Du har skickat email till oss.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BREDA CRAWLER FÖR VÄXTHUS

7,2 m bred Växthus-Crawler på UPM Plantskola i Joroinen


Crawler behöver bara 26 cm breda gångar mellan plantbrätten eller -krukor. Automatisk styrning följer brättsidor eller krukor: bara hastigheten regleras med fotpedal. Vid behov (på friland) kan Crawler styras med den andra fotpedalen.

 

 

 Liggplatsen är vidareutvecklad särskilt för växthus. Den rullar sidledes på kullager och kan vändas 180 grader: hela maskinen behöver inte vändas inom växthuset. Den andra ändan av växthuset kan vara full med plantor, i den andra ändan behövs det bara 2 meter fritt område för att flytta Crawler in i växthuset.För vidare ideer och möjligheter, se våra sidor på engelska!