LUOMUVILJELYSSÄ SIEMENEN PITÄÄ OLLA ELINVOIMAISTA JA TERVETTÄ!

 

Luomu-vihannesten siemenet

- kaalit

- pavut ja herneet

- juurekset

- sipulit

- salaatit

- lehtivihannekset

- mausteyrtit

- kurpitsat

- kurkut

- paprikat ja chilit

- tomaatit

 

 

 

- tilaaminen

- ostajan ja myyjän oikeudet

 

Typpiympit
Rikkakoneet Ryömijä           Muut tuotteet & palvelut
Tietoa yrityksestä

 

Elomestari Oy
Koskitie 185
95520 Kukkola (Tornio)

P. 016-472 000
Fax 016-472 001

petri.leinonen<a> elomestari.fi

 

 

Myyntiehdot

1. Noudatamme siemenkaupassa voimassaolevaa siemenkauppalakia ja sen asetuksia sekä Siemenkauppiaitten yhdistyksen (SKY) myynti- ja toimitusehtoja.

2. Luettelon hinnat ovat sitoumuksetta. Jos valuuttakurssit tai myyjästä riippumattomat maksut muuttuvat, pidätämme oikeuden hintojen vastaaviin muutoksiin. Hinnat ovat voimassa vapaasti varastossamme. Hinnat ovat luettelossa ilman arvonlisäveroa.

3. Siemenet toimitetaan pääsääntöisesti postiennakolla ellei muuta erikseen sovita. Julkisyhteisöille ja aiemmin maksunsa moitteettomasti hoitaneille asiakkaille voidaan myöntää 14 päivän maksuaika, mikäli luottotiedot (Asiakastieto Oy) ovat moitteettomat.  Toimitetut siemenet pysyvät myyjän omaisuutena, kunnes ne on kokonaan maksettu. Maksun viivästyessä perimme 14 prosentin yliaikakoron. Alle 50 euron toimituksista perimme 5 euron pientoimituslisän.

4. Tilaukset toimitetaan tilausjärjestyksessä yhdessä sovitun pakkauskoon, toimitusajan ja –tavan mukaisesti. Jos myyjästä riippumattomat ja sen valvonnan ulkopuolella olevat syyt vaikeuttavat toimitusta (lakot, siemensadon tuhoutuminen tai vastaavat syyt), myyjä ei vastaa sovituista toimitusehdoista. Tilaus toimitetaan vain, jos ostaja on huolehtinut aiemmat maksuvelvollisuutensa.

5. Toimitus tehdään sovitulla tavalla ostajan lukuun ja vastuulla, ellei toisin sovita. Siementen kuljetuksessa ne eivät saa joutua alttiiksi kuumuudelle, kylmyydelle tai kosteudelle. Tarvittaessa voidaan sopia lähetyksen vakuuttamisesta. Kuljetuksessa syntyneet vahingot korvataan enintään vakuutusyhtiön myöntämällä korvaussummalla. Kuljetus katsotaan alkaneen tavaran lähdettyä myyjän varastosta.

6. Ostajan on toimituksen vastaanottaessaan tarkistettava, että toimitus on suoritettu tilauksen mukaisesti. Huomautukset, jotka kohdistuvat tavaran ulkoiseen laatuun tai toimitukseen, on aina tehtävä ennen kylvöä. Yli viisi päivää tavaran vastaanottamisen jälkeen tehtyjä reklamaatioita ei huomioida.

7. Siemenet tulee käyttää kullekin lajille luontaisen kylvökauden aikana. Jos siementä jää ylivuotiseksi, viljelijän tulee varmistaa sen itävyys ja käyttökelpoisuus ennen kylvöä. Toimitetulla siemenellä kylvettyjen kasvustojen reklamaatiot tulee tehdä välittömästi ongelman ilmaantumisen jälkeen. Kasvustosta tulee pyytää puutarhaneuvojan tai vastaavan henkilön lausunto. Siemenen myyjän tulee voida tarkastaa kasvusto kasvupaikalla yhdessä ostajan kanssa.

8. Reklamaation käsittelyä varten ostajan tulee antaa myyjälle seuraavat tiedot: siementoimitusta koskeva lähete tai lasku, alkuperäinen siemenpakkaus, jossa näkyy siemenerän merkki, selvitys siemenen kuljetusolosuhteista, varastointipaikasta ja -olosuhteista, kylvöpäivä ja selvitys kylvön jälkeisistä kasvuolosuhteista,  käytetty lannoitus ja käytetyt torjunta-aineet sekä kylvöstä koskevat muut viljelytoimet.

9. Emme vastaa tuotteittemme mahdollisesti aiheuttamista omaisuusvahingoista, ylimääräisistä kustannuksista tai saamatta jäävistä myyntituotoista, vaikka näiden voitaisiin katsoa johtuneen tuotteistamme, toimituksen viivästymisestä tai virheellisistä toimituksista.

10. Toimittamamme siemenet on tarkoitettu käytettäväksi kulutukseen tulevan sadon tuottamiseen, ei lisäysaineiston tuotantoon.

11. Annetut viljelyohjeet ovat yleisohjeita, joiden soveltaminen on viljelijän omalla vastuulla. Jos viljelijä ei ole ennalta vakuuttunut käyttämänsä lajikkeen siemenen sopivuudesta viljelyolosuhteisiinsa, hänen tulee itse koeviljelemällä varmistua sopivuudesta.