LUOMUVILJELYSSÄ SIEMENEN PITÄÄ OLLA ELINVOIMAISTA JA TERVETTÄ!

 

Luomu-vihannesten siemenet

- kaalit

- pavut ja herneet

- juurekset

- sipulit

- salaatit

- lehtivihannekset

- mausteyrtit

- kurpitsat

- kurkut

- paprikat ja chilit

- tomaatit

 

 

- tilaaminen

- ostajan ja myyjän oikeudet

 

Typpiympit
Rikkakoneet Ryömijä          
Muut tuotteet & palvelut

Tietoa yrityksestä

 

Elomestari Oy
Mäkikierintie 9
95520 Tornio

P. 040-581 8477


petri.leinonen<a> elomestari.fi

 

12.12.2018

Siemenluettelo vuodelle 2019 on pohdinnassa. Aiempaa tilauskäytäntöä tullaan muuttamaan, neuvottelut päämiestemme kanssa ovat käynnissä.

Vuoden 2018 luettelo on  tästä, tekstiedosto pdf -muodossa. Siellä on kaikki tämänhetkiset tiedot.

Tällä sivustolla näkyvät hinnat eivät päde, katso tuota pdf -tiedostoa. Myös lajikekuvauksia on vain osasta.

Tärkeimmän päämiehemme Lindbloms frö'n tilaushallinta on muuttunut ja systeemissä on yhä siirtymävaiheen kankeutta. Tämä on hidastanut oman luettelomme valmistumista.


Perusvalikomamme on ruotsalaisen  Lindbloms Frön valikoima.  Tuomme myös suoraan Saksasta (Hild Samen GmbH)  ja Itävallasta (Reinsaat).

Tutustu valikoimaan. Emme varastoi siementavaraa Torniossa, vaan välitämme siemenet tilausten perusteella, noin kolmen viikon toimitusajalla. Hildin ja Reinsaatin lajikkeiden osalta tilausvälimme on harvempi, eli varaa neljäskin viikko. Kannattaa siis tilata ajoissa.

Mikäli kaipaat jotain, mitä listallamme ei ole, niin kysy rohkeasti! Toimittajillamme on myös lajeja ja lajikkeita, joita emme ole vähäisen kysynnän vuoksi listanneet sivuillemme. Samoin, jos kaipaat suurempia määriä, kysy tarjousta!

 Tutkittua laatua

 Lindbloms Frö koeviljelee kaikki myymänsä siemenet itse omilla pelloillaan Etelä-Ruotsissa. Vaikka olosuhteet meillä Suomessa ovat tietysti erilaiset, on se jo aimo harppaus oikeaan suuntaan, yleisesti suomennettujen hollantilaisten ja saksalaisten viljelytietojen sijasta. Lisäksi pientä osaa valikoimista testaamme myös itse omilla viljelyksillämme Tornion Kukkolassa.

 Lindbloms Frö testaa myymiensä siementen itävyyden hiekassa, mikä antaa todenperäisemmän kuvan siementen itämiskyvystä kuin imupaperi-idätys.

 Luomuviljelyssä on pääsääntöisesti käytettävä luomuviljeltyä siementä. Niiden lajien osalta, joita ei ole saatavissa luomutuotettuna, Evira (Elintarviketurvallisuusvirasto, luomuvalvontaviranomainen) voi antaa luvan käyttää tavanomaista, peittaamatonta siementä. Joissain tapauksissa myös niistä lajeista, joista tavanomaista siementä on saatavilla, voi saada alueelliselta ELY-keskukselta poikkeusluvan käyttää tavanomaista lisäysaineistoa. Lisää Eviran kotisivuilta.